Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Kijk of hij erbij staat in deze lijst.

Hier leest u meer over factoring.

Bij invoice discounting verkoopt u één of meer facturen aan de factormaatschappij. Op basis van kredietwaardigheidsonderzoek bepaalt de maatschappij of zij bereid is de facturen te kopen. De kosten die de factoringmaatschappij rekent, gaan af van het factuurbedrag dat u krijgt. Dit wordt ook wel discount genoemd. Het percentage dat in rekening wordt gebracht is het percentage dat u betaalt voor het aantal dagen dat de factuur wordt voorgefinancierd. Bij een gemiddelde betalingstermijn van 45 dagen ligt het tarief tussen de 4 en 6%. 8 x 45 dagen = 360 dagen, een jaar dus. Dat betekent dat u op jaarbasis 4% x 8 = 40% betaalt.

Bij fullservice factoring van Alfa nemen wij de volledige debiteurenportefeuille over. Op basis van deze portefeuille bieden wij u een rekening-courant krediet aan. U betaalt hierover pas rente als u gebruik maakt van de faciliteit. Gebruikt u 'm niet? Dan betaalt u ook geen rente.

Dat ligt aan de financieringsbehoefte. Als u op zoek bent naar een volwaardige samenwerking, dan is normaalgesproken fullservice factoring (veel) goedkoper.

Heeft u een gespreide debiteurenportefeuille, dan bent u waarschijnlijk beter af met fullservice factoring. Wilt u slechts één debiteur overdragen, dan heeft u meer aan invoice discounting.

Dat ligt eraan of u verzekerd bent. Is er een dekking afgegeven, dan krijgt u een uitkering van de verzekeringsmaatschappij.

U bepaalt hoe wij uw klanten benaderen. Onze medewerkers werken discreet, secuur en klantgericht.

Bij fullservice factoring is het de bedoeling dat u alle vorderingen overdraagt aan ons.

Vraag factoring van Alfa Commercial Finance online aan door dit formulier in te vullen. Of neem contact met ons op voor overleg of vragen.

0172 - 83 03 03
info@alfacomfin.nl

Als alle benodigde documenten voor uw aanvraag bij ons binnen zijn, duurt het twee tot drie weken voordat we alles hebben opgestart. In spoedeisende situaties kan dit sneller.

Nee u raakt uw debiteuren absoluut niet kwijt.

In het verleden was factoring lender of last resort, ofwel uw laatste reddingsmiddel. Tegenwoordig spreken we steeds meer over asset based finance of groeifinanciering. Met andere woorden: uw klanten zien dat u uw financiën juist goed onder controle heeft met factoring.

Wij nemen het beheer van u over. Daar hoeft u zich dus niet meer mee bezig te houden. Uiteraard staat het u vrij betrokken te blijven bij het beheer van uw klanten. U krijgt de verwerkte gegevens kant en klaar terug.

Als u de facturen aan ons overdraagt, kunt u normaalgesproken binnen 24 uur over uw financiering beschikken. En richt u het handig in, dan kan dit zelfs binnen 4 tot 8 uur.

Omdat Alfa Commercial Finance een onderneming van ondernemers is. We werken met u als ondernemers onder elkaar. Wij begrijpen wat u zakelijk bezighoudt en dat u behoefte heeft aan flexibiliteit.